Ydelser - Handelsundersøgelse

Handelsundersøgelse

Handelsundersøgelse

Det ganske almindeligt i forbindelse med hestehandel, at der foretages en handelsundersøgelse.

Årsagen er, at hesten er utrolig let at sælge med skjulte fejl og mangler. Husk på, at hesten under alle omstændigheder er en brugt vare. Selv nyfødte føl, kan sælges med fejl.

Her på klinikken har vi siden etableringen af hestepraksis i 1984 lavet et utal af handelsundersøgelser. Vi foretager flere hundrede handelsundersøgelser om året og har selvsagt en vis erfaring med alle de problemer, der kan opstå - både for køber og sælger.

Vi ser det som en af vores fornemste opgaver at give råd og vejledning omkring køb og salg af hest, så både køber og sælger er tilfredse.

Da det ofte ikke er muligt at få en hest på prøve, er det vigtigt forud for et køb, at du selv har prøvet hesten én og gerne flere gange. Og helst under forhold, der svarer til dem, hvorunder du selv skal bruge hesten. Se hesten alene inde i boks/spiltov, se den blive sadlet op osv. Det er vigtigt, at du selv gennemskuer temperament, unoder og kapacitet, før du kommer til os.

Handelsundersøgelse er og bliver et øjebliksbillede, så det er væsentligt, at du selv danner dig et indtryk af ovennævnte forhold. Det vi først og fremmest kan hjælpe dig med er at vurdere hestens sundhedsstatus og give et bud på hestens holdbarhed fremover.

Det bedste sted at få foretaget en handelsundersøgelse er her på klinikken. Vi har standardiserede forhold og kan under rolige forhold mønstre hesten på fast, plant underlag samt se den i volter på både fast og blødt underlag. Det er uhyre væsentligt, at hesten slapper af under undersøgelsen og ikke distraheres af andre faktorer.

Vi laver mange handelsundersøgelser hos klienter under varierende forhold. Som køber må man være indforstået med, at arbejdsforholdene har betydning for vores vurdering af hesten og specielt med henblik på holdbarhed.

Selve undersøgelsen på klinikken er delt i flere faser:

Undersøgelse på staldgang:

  • Hjertekredsløbsundersøgelse, luftvejsundersøgelse
  • Hoved: ører, øjne, mund og især tandundersøgelse
  • Hals- og rygundersøgelse: smidighed, ømheder/infiltrationer og især symmetri
  • Lemmer: benstillinger, sener og ledundersøgelser samt undersøgelse af hove

Mønstringsundersøgelse:

  • Mønstring ligeud i skridt og trav med mulighed for at se hesten gå ned af bakke
  • Bøjeprøver af alle fire ben
  • Longering på begge volter på både fast og blødt underlag (inkl. luftvejsundersøgelse)
  • Én eller flere af undersøgelserne gentages efter behov

Evt. røntgenundersøgelse afhængigt af kliniske fund, tidl. røntgenstatus og købers ønske. Evt. udvidede undersøgelser såsom endoskopi af luftveje, skanning af sener eller kønsorganer etc. Til slut laves en helhedsvurdering specielt med hensyn til hestens holdbarhed fremover. Der bliver udfyldt en sundhedsundersøgelsesformular, hvor alt bliver noteret, hvad enten det er af betydning eller ej. Det er i dag væsentligt, at alt bliver skrevet ned, og at både køber og sælger får en kopi af undersøgelsen.

Husk: det forekommer så godt som aldrig, at der ikke er bemærkninger/anmærkninger på formularen, som samtidig kan bruges i forbindelse med forsikring af hesten.

I forbindelse med handelsundersøgelser på klinikken udtages rutinemæssigt blodprøver til dopingundersøgelse. Prøverne bliver ikke umiddelbart undersøgt af omkostningsmæssige årsager, men fryses ned og gemmes i min. 3 måneder. Blopdprøverne kan i givet fald hentes frem ved mistanke om doping eller allergi tilstande i handelsøjeblikket (nedfrysning af blodprøve kan undlades efter ønske).

Husk at begge parter i handlen på forhånd skal tage stilling til aftalegrundlaget, som kan findes nederst på denne side.

Warning: Undefined variable $itemstr in /customers/6/c/5/hestedoktor.dk/httpd.www/include/downloadtemplate.class.php on line 42

Download

Aftalegrundlag

Copyright www.hestedoktor.dk©2017