Ydelser

Handelsundersøgelse

Handelsundersøgelse

Vi udfører dagligt handelsundersøgelse i forbindelse med hestehandel. Undersøgelsen har til formål at oplyse køber om alle fejl - væsentlige som uvæsentlige - samt at sikre sælger for tilbagedaterbare fejl og mangler ved hesten.

Husk at begge parter i handlen på forhånd skal tage stilling til aftalegrundlaget, som kan findes i menuen til højre. Læs mere i vores nyhedsbrev fra april 2015.

Reproduktion

I sommerhalvåret foretager vi reproduktionskontrol af hopper. Follikelkontrol, inseminering og drægtighedsscanning er rutine og tilbydes både på hesteklinikken og hos klienten. De sidste 30 år har vi insemineret med frostsæd på klinikken, og tilbyder pakkeløsninger med fast pris.

Kirurgi

Kirurgi

Hesteklinikken rummer operationsstue og bedøvelsesboks.

Vi udfører såkaldt elektiv kirurgi - dvs. ikke-akutte operationer.

Eksempler er tandudstrækninger, øjenoperationer, ledmusoperationer, brokoperationer, klaphingsteoperationer, operation for sædstrengsadhærencer, operation for bukkehov og selvfølgelig almindelige kastrationer i narkose.

I menuen til højre kan du downloade vores informationsfolder omkring operationer på heste

Endoskopi

Hyppigste årsag til nedsat præstation hos heste skyldes luftvejslidelser. Vi foretager udredninger af luftvejsproblemer blandt andet ved hjælp af skylleprøver fra luftrøret og lungerne. Stadig flere vælger desuden at få undersøgt luftvejene med endoskopet i forbindelse med køb af hest.

Gastroskopi

Undersøgelse af mavesækken med et særligt langt videoendoskop er den eneste måde, at stille diagnosen mavesår hos heste. Store undersøgelser har vist at op mod 80 % af hestene i Danmark lider af mavesår.

Tandpleje

Tandraspning og behandling af tandlidelser er opgaver, som vi udfører dagligt. Vi benytter specialfremstillede elektriske tandraspere, som ikke beskadiger tænderne.

Halthedsudredning

Halthedsudredning

En af de hyppigste årsager til nedsat præstation hos heste er halthed. Når man har den ulempe ikke at kunne tale med sine patienter, kræver det en nærmere udredning af haltheden, hvor der typisk inddrages diagnostiske blokader for at indkredse årsagen til haltheden.

Vi har siden 2014 anvendt Lameness Locator i vores halthedsudredninger. Lameness Locator er en system, som monteres på hesten, og som direkte måler haltheden med en større præcision end det menneskelige øje er i stand til.

Du kan læse mere om Lameness Locator i vores nyhedsbrev for juli 2014.

Indfangning

Indfangning

Er din hest løbet ud af folden eller kan du ikke fange den, tilbyder vi indfangning ved hjælp af bedøvelsesgevær.

Røntgenundersøgelse

Røntgenundersøgelse

Vi er i besiddelse af to direkte digitale røntgensystemer fra Fujifilm. På klinikken har vi det kraftigste mobile røntgenapparat, som pt. findes på markedet, og det gør det især velegnet til diagnostik i hals og ryg.

Desuden råder vi over en mobil røntgenklinik, som er en nøjagtig kopi af vores klinikforhold. Det vil sige, at vi kan optage røntgenbilleder af bedste kvalitet hos klienten. Læs mere i menuen til højre eller kontakt os for at forhøre nærmere.

Laserterapi

Laserterapi

Vi tilbyder laserbehandling af skader med nyeste generation af laserapparat.

Laserbehandling er ikke en ny opfindelse. Lasere har været brugt i mange år, til forskellige formål, afhængigt af typen af lasere.

Typen af lasere der nu, anvendes veterinært er det der kaldes klasse IV lasere. Klasse IV lasere arbejder med en relativ høj effekt, og behandlingstiden nedsættes derfor markant, sammenlignet med tidligere laser typer.

Laserstrålerne er tilpasset således at cellernes funktion optimeres, og risikoen for komplikationer ved f.eks sårheling/ledproblemer nedsættes.

Ved hver behandling indstilles laseren specifikt, så effekten er optimal i den rette dybde, med den rette effekt, til hver enkelt patient.

Vigtigt er det, selvfølgelig, at der er veterinær udredning af patienten ved enhver integreret / supplerende behandlingsform

Kiropraktik

Kiropraktik

Lotte Lysemose Knudsen har efteruddannelse i veterinær kiropraktik. Læs mere i menuen til højre.

Download

Aftaltegrundlag ved handelsundersøgelse 5 skrøner om røntgen Info om kiropraktik Operationsfolder Operationsforsikring Laserbehandling af seneskader Træningsprogram vægttab Ormestrategi

Copyright www.hestedoktor.dk©2017